Kockázatvállalás - Elővigyázatosság - Online Pszichológiai TesztSzemélyiségünk egyik meghatározó vonása, hogy mennyire vagyunk óvatosak, elővigyázatosak a mindennapokban, illetve mennyire vagyunk hajlamosak a könnyelműségre, akár a túlzott kockázatvállalásra.

Az óvatosság természetesen sohasem árt, de ahhoz, hogy valami új dologba kezdjünk, óhatatlanul szükség van némi merészségre, kockáztatásra.

A „Kockázatvállalás - Elővigyázatosság” kérdéssor arra adhat választ Önnek, hogy hol is helyezkedik el ebben az értékelésben.

A teszt kitöltése:
Figyelmesen olvassa végig az alábbi állításokat és jelölje meg azt, amelyik kérdésenként a leginkább jellemző Önre.

Ezúton is hangsúlyozom, hogy a teszt kitöltése nem véletlenül név nélkül történik, az eredményekről kizárólag Ön értesül. Legyen tehát őszinte saját magával szemben!
1. Elhatározza, hogy egy téli hétvégén autókirándulást tesz. Hirtelen megváltozik az idő, és az utak behavazódnak. Ennek ellenére is elindulna?2. Képesnek tartja magát arra, hogy előismeretek nélkül, de pontos útbaigazítások alapján elvezessen egy vitorlázó repülőgépet?3. Felmenne egy magas torony tetejére, ha nem lenne ott korlát?4. A játékkaszinóban egy szerencsés sorozattal viszonylag sokat nyert. Továbbjátszik annak érdekében, hogy a nyereményét tovább növelje?5. Elmondható Önről, hogy még sohasem fogta el aggodalom, amikor a fürdőszobájában elektromos eszközöket használt?6. Feltételezi magáról, hogy vérében 1,5 ezrelék alkohollal még jól tudna kerékpározni?7. Autójában mindig csak a legszükségesebb javításokat végezteti el?8. Mint autóvezető, olyan helyeken is előz, melyek nem áttekinthetők százszázalékosan?9. Fontolgatás nélkül részt venne az Alpokon át egy légballonos repülésen?10. Megfogna Ön egy elkábított oroszlánt?11. Veszélytelennek találja az ágyban való dohányzást?12. Több örömet talál a kártyázásban, ha pénzben játszanak?13. Belefogott már egyszer is valami veszélyes dologba azért, mert a velejáró izgalom ösztönözte?14. Mint utóvezető, igénybe venne egy útlerövidítést, amikor nem tudja biztosan, hogy milyen jó az út, ha ezzel a célját 30 perccel korábban érné el?15. Ha nem tudna úszni, hajlandó volna egy háromméteres ugródeszkáról a vízbe ugrani, amennyiben Önnek ezért valaki 250.000.- forintot kínálna?16. Előfordul az Ön háztartásában, hogy a mosógép működik, amikor senki sincs a lakásban?17. Feleslegesnek tartja a lakásban a tűzoltó készüléket?18. Véleménye szerint szükségtelen, hogy minden autót rendszeresen műszaki vizsgára kell vinni?19. Áthaladna Ön az utcán egy gyermeket kisérve, ha a közlekedési lámpa pirosat mutat?20. Ellenzi Ön az autóban a biztonsági övet?21. Igaz, hogy a használati utasításokat a legtöbbször nem olvassa végig?22. Másképp viselkedik Ön az utcai forgalomban, ha sietnie kell?23. Egy ismerős számára inget akar vásárolni, de a méretet nem tudja pontosan. Ennek ellenére megveszi az inget?24. Röviddel egy hegycsúcs elérése előtt észreveszi, hogy vihar közeleg. Megkísérli még gyorsan elérni a csúcsot?© Bencsik Andrea Pszichológus - www.bencsikandrea.hu  *  Mobil Weboldal Fejlesztés: SEO by Panograph Ltd.