Life coaching

Írta: Bencsik Andrea Online Pszichológus, Online terapeuta
 
 
Életünk, boldogulásunk, előrehaladásunk, a változtatások lehetőségének alakítása elsősorban a saját kezünkben van. Képességeink és lehetőségeink felismerése azonban nem mindig könnyű, s különösen nem könnyű sorsfordító döntéseket meghozni, felvállalni, adott esetben a korábbitól teljesen eltérő, új életet kezdeni.
Ezekben a helyzetekben segít a Nyugaton már korábban meghonosult és népszerűvé vált módszer, a life coaching, az életvezetési tanácsadás. 
Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, teljes életet éljünk, fontos, hogy megtaláljuk a munka, a társas kapcsolatok és az önmegvalósítás összehangolásában rejlő kihívásokat és örömöket.
Sokszor úgy érezzük, hogy a dolgok éppen a legjobban alakulnak, hogy minden az elképzeléseinknek megfelelő kerékvágásban halad. Ez az ideális eset. 
 
Mégis, szinte midenkivel előfordul, hogy elérkezik egy váratlan, előre nem látott vagy nem várt ponthoz, egy addig nem tapasztalt helyzethez. Amikor lépni, dönteni kellene, de a korábban alkalmazott és jól bevált módszerek már nem működnek. Amikor elbizonytalanodik, tehetetlennek érzi magát, tudja, érzi, hogy megrekedt, elakadt, de nem találja a kivezető utat. Amikor szükség lenne egy irányjelző táblára, valami fogódzóra.
Ez a fogódzó lehet a coach, az életvezetési tanácsadó, aki kívülállóként segít objektíven és tisztán látni a helyzetet, megtalálni a legjobb utat és ismét kézbe venni a sorsunkat.
 
A pszichoterápia során vizsgáljuk és feltárjuk a múlt eseményeit, keressük és korrigáljuk azokat a pontokat, amelyek a személyiség elakadásához vezethetnek.
 
A coaching során ezzel szemben nem a múltra, hanem a jövőre fókuszálunk. 
Az életvezetési tréner kérdéseivel, észrevételeivel arra ösztönzi kliensét, hogy saját maga felismerje élete buktatóit, megtalálja a lehetőségeit és megalapozott, önálló és felvállalt döntéseket tudjon hozni. 
Támogató és szinte észrevétlen terelőmunkát végez a célkitűzések, megvalósítás és szemléletváltás érdekében, segít az értékrendszer megszilárdulásában.
Az énerősítő folyamat során a korábban elbizonytalanodott személy újra megtalálja a saját, fontos irányait és képes céljai hatékony megvalósítására.Személyes pszichológiai tanácsadás Veszprém megyében, Káptalantótiban. Azok számára, akik nem tudnak személyesen felkeresni, online tanácsadásra, Skype terápiára van lehetőség. Előzetes időpont egyeztetés érdekében hívjon a
+36 30 99 15 651-es telefonszámon vagy írjon az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre

Kérdés, üzenet küldése Bencsik Andrea Online Pszichológusnak:

Üzenete közvetlenül a személyes mail-boxomba érkezik és sehol, semmilyen módon nem kerül nyilvánosságra. Várom üzenetét.

A válaszadás érdekében a (*)-gal jelzett összes mező kitöltése szükségesNév (*)

Kérem írja be a teljes nevét
Ország

Invalid Input
E-mail (*)

Hibás e-mail címet adott meg
E-mail ismét (*)

A két email cím nem egyezik

Kérem röviden, 3-5 mondatban fogalmazza meg kérdését

Üzenet (*)


Biztonsági kód (*)
Biztonsági kód (*)
   kód frissítése
Biztonsági kód érvénytelen

  Jognyilatkozat >>>
© Bencsik Andrea Pszichológus - www.bencsikandrea.hu  *  Mobil Weboldal Fejlesztés: SEO by Panograph Ltd.