Bencsik Andrea Online pszichológus személyes bemutatkozása

Írta: Bencsik Andrea Online Pszichológus, Online terapeuta

Két gyermekem van, Balázs (1979) és Zsófi (1982).

Büszkeséggel tölt el, ahogyan látom Őket boldogulni a mai – korántsem könnyű és kiszámítható – világ útvesztőiben. Mindketten ráleltek társukra és hivatásukra, életük harmonikus mederbe került.
2010. augusztus 14-én Ábel születése aranyozta be családunk életét, aki egy új generáció első tagjaként érkezett közénk. 2013. március 21-én megszületett kistestvére, Máté is.
Harmadik unokám, Zakariás, 2014. augusztus 30-án látta meg a napvilágot. Érkezése számomra azért is különleges élmény, mert voltam olyan szerencsés, hogy Zsófi mellett lehettem a vajúdás óráiban a szülőszobán.

2016. március 30-án megérkezett közénk Zakariás kishúga, Abigél, első lányunokám. Az ő születésénél is jelen lehettem, és ahogyan azóta is a csodálkozó nagy szemeit nézem, igazán még kerekebb lett számomra a világ.

Kiegyensúlyozott, boldog házasságban élek. Szabadidőnket legszívesebben utazással, kirándulással töltjük. Sok a felfedeznivaló szerte a nagyvilágban, de számtalan szépséget rejt Magyarország is, melyet módszeresen igyekszünk feltérképezni. Amikor hideg, esős az idő, szívesen bekuckózom egy könyv mellett, és hagyom magam elvezetni egy más által megálmodott világba és élethelyzetbe.De ugyanígy képes magával ragadni egy-egy különleges film- és színházi rendezés.

Férjem, D. Varga Tamás marketing tanácsadó, web-mester és panorámafotós, az általa készített képek színesítik honlapomat. Szívem szerint valamennyi fotóját idetenném, de ez az oldal nem erről szól. Aki szereti a szépet, további varázslatokat talál a www.worldpanoramastock.com oldalon oldalon.


Személyes pszichológiai tanácsadás Veszprém megyében, Káptalantótiban. Azok számára, akik nem tudnak személyesen felkeresni, online tanácsadásra, Skype terápiára van lehetőség. Előzetes időpont egyeztetés érdekében hívjon a
+36 30 99 15 651-es telefonszámon vagy írjon az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre

Kérdés, üzenet küldése Bencsik Andrea Online Pszichológusnak:

Üzenete közvetlenül a személyes mail-boxomba érkezik és sehol, semmilyen módon nem kerül nyilvánosságra. Várom üzenetét.

A válaszadás érdekében a (*)-gal jelzett összes mező kitöltése szükségesNév (*)

Kérem írja be a teljes nevét
Ország

Invalid Input
E-mail (*)

Hibás e-mail címet adott meg
E-mail ismét (*)

A két email cím nem egyezik

Kérem röviden, 3-5 mondatban fogalmazza meg kérdését

Üzenet (*)


Biztonsági kód (*)
Biztonsági kód (*)
   kód frissítése
Biztonsági kód érvénytelen

  Jognyilatkozat >>>
ONLINE PSZICHOLÓGIAI TANÁCSADÁS

Online pszichológiai tanácsadás? Amikor először hallottam erről a más országokban már bevált módszerről, megvallom őszintén, hogy élesen tiltakoztam. Azóta eltelt pár év, megváltoztak a dolgok, így a vélekedésem is.

Ma már minden elérhető interneten keresztül. Nem csak információk. Rendelhetünk bármit online, termékeket, szolgáltatást, ételt, ruházatot. Találhatunk társat is ezen a csatornán.

Az internet természetessé vált az élet minden területén. E-mailen, skype-on és különböző közösségi oldalakon keresztül osztjuk meg a velünk történő eseményeket, így tartjuk a kapcsolatot barátainkkal, ismerőseinkkel. 

Miért ne kérhetnénk tanácsot egy pszichológustól, ha éppen úgy érezzük, hogy elakadtunk az életünk fontos kérdéseiben?

Az online pszichológiai tanácsadás e-mailen vagy skype-on történő kapcsolatfelvétel nyomán történik.

AZ ONLINE TANÁCSADÁS HÁTRÁNYAI

Az online pszichológiai tanácsadásnak természetesen megvannak a maga korlátai:

Ez a segítségnyújtás soha nem egyenértékű azzal a pszichoterápiás helyzettel, amikor páciens és terapeuta egymással szemben ülnek. Amikor nem csak a szavaknak, de a testbeszédnek, a gesztusoknak, a szemkontaktusnak és a mimikának is információértékük van.

Igazi krízishelyzetben nem tud a pszichológus konkrét intézkedést tenni. Pusztán a hangjával, megnyugtató szavaival tud hatni. Ez az átmeneti megoldás azonban nagyon sok esetben akár életeket is menthet.

A súlyosabb pszichés tünetek kezelése online terápiával nem kezelhető, mert folyamatos és személyes kapcsolattartást igényelnek.

AZ ONLINE TANÁCSADÁS ELŐNYEI

Az online pszichológiai tanácsadás mellett számos érvet felsorakoztathatunk:

  • Mindazok számára elérhető, akik távoli helyen laknak, esetleg túlságosan elfoglaltak, s így nem tudnának személyes terápiára eljárni.
  • Különösen előnyös külföldön élő honfitársaink számára, akik gyakran senkivel nem tudják az anyanyelvükön megosztani problémáikat, nehézségeiket.
  • A lakásukhoz kötött, mozgássérült emberek elől sem zárja el a pszichoterápiás kezelés lehetőségét.
  • Nincs időveszteség az odautazással, és nem kell pluszban még parkolási díjat is fizetnünk a terápia ideje alatt.
  • A pszichés tünetek, lelki válság felvállalása gyakran okoz gondot az érintett emberek számára. Családtagjaik, ismerőseik előtt titkolják. Az online terápia segít megőrizni az inkognitót, így könnyebb megnyílni, őszintén beszélni a nehézségekről.

 

© Bencsik Andrea Pszichológus - www.bencsikandrea.hu  *  Mobil Weboldal Fejlesztés: SEO by Panograph Ltd.