Loading...
bencsik andrea online pszichologus skypeSzemléleti hátterem

Harmadéves pszichológushallgató voltam, amikor megnyitotta kapuit a Tündérhegyi Pszichoterápiás Osztály. A főépületet még javában tatarozták, csak az ambuláns rendelés indulhatott meg egy kis faházban.
 
Kezdetleges technikai eszköztár állt rendelkezésre, mely az egyéni és csoportos terápiákat hivatott rögzíteni, s melynek segítségével elemeztük, értelmeztük a helyzeteket, a lejátszódó lélektani, dinamikai folyamatokat.
 
Tündérhegyen a pszichológiai szakma nagyjai képviseltették magukat, ittuk szavaikat, lestük módszereiket, azonosultunk gondolkodásukkal. Nem számított a körülmények mostohasága, lelkesen buszoztunk a hegy tetejére, kuporogtunk a kényelmetlen székeken és szívtuk magunkba a tudást. A legnagyszerűbb talán az volt az egészben, hogy életemben először éreztem azt, hogy itt mindenki egyenrangú, hogy mindenki elmondhatja a meglátásait, hogy senki senkit nem szól le.
 
Értéke volt az elhangzott szavaknak és meglátásoknak, függetlenül attól, hogy főorvos vagy pszichológustanonc ajkán formálódtak. Az ELFOGADÓ LÉGKÖR mintapéldája, így, csupa nagybetűkkel. 
 
Tudtuk, hogy valami rendkívüli dolognak vagyunk részesei, hogy Tündérhegy meghatározó mérföldkő nem csak a hazai gyógyítás, a pszichoanalízis újabb térhódítása, a pszichológiai szemlélet formálása, de saját életünk, szakmai fejlődésünk tekintetében is.
 
Szakmai fejlődésem tehát analitikus talajról indult.
 
A későbbiekben részt vettem számos saját élményű, kiképző egyéni és csoportterápián, megismertem újabb és újabb pszichológiai szemléleteket és megközelítéseket.
Módszereim kialakítása során igyekeztem mindezeket integratív módon ötvözni. 
 
Az általam kidolgozott és alkalmazott terápia mindig egyénre szabott, melyben a személyiség és a felmerülő probléma, tünetegyüttes természetének megfelelő mértékben kapnak hangsúlyt a rogersi személyközpontú, a humanisztikus, a kognitív pszichoterápia elméleteiből beépített elemek. 

Több évtizedes szakmai tapasztalattal a hátam mögött, felismerve a jelen kor sajátosságait, ígényeit és engedve a technika által kínált lehetőségeknek, felépítettem az  online pszichológiai tanácsadás rendszerét.
 

A menü további cikkei


Személyes pszichológiai tanácsadás Veszprém megyében, Káptalantótiban. Azok számára, akik nem tudnak személyesen felkeresni, online tanácsadásra, Skype terápiára van lehetőség. Előzetes időpont egyeztetés érdekében hívjon a
+36 30 99 15 651-es telefonszámon vagy írjon az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre

Kérdés, üzenet küldése Bencsik Andrea Online Pszichológusnak:

Üzenete közvetlenül a személyes mail-boxomba érkezik és sehol, semmilyen módon nem kerül nyilvánosságra. Várom üzenetét.

A válaszadás érdekében a (*)-gal jelzett összes mező kitöltése szükséges

Név(*)
Kérem írja be a teljes nevét

Ország
Invalid Input

E-mail(*)
Hibás e-mail címet adott meg

E-mail ismét(*)
A két email cím nem egyezik

Kérem röviden, 3-5 mondatban fogalmazza meg kérdését
Üzenet(*)
Kérem írja be üzenetét

Biztonsági kód(*)
Biztonsági kód
kód frissítése Biztonsági kód érvénytelen


Jognyilatkozat >>>

Honlapunk sütiket (cookie) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, valamint honlapunk látogatottságának figyelemmel kíséréséhez.