Bemutatkozás

Írta: Bencsik Andrea Online Pszichológus, Online terapeuta
Szemléleti hátterem
 
Bencsik Andrea online pszichológus
Harmadéves pszichológushallgató voltam, amikor megnyitotta kapuit a Tündérhegyi Pszichoterápiás Osztály. A főépületet még javában tatarozták, csak az ambuláns rendelés indulhatott meg egy kis faházban.
 
Kezdetleges technikai eszköztár állt rendelkezésre, mely az egyéni és csoportos terápiákat hivatott rögzíteni, s melynek segítségével elemeztük, értelmeztük a helyzeteket, a lejátszódó lélektani, dinamikai folyamatokat.
 
Tündérhegyen a pszichológiai szakma nagyjai képviseltették magukat, ittuk szavaikat, lestük módszereiket, azonosultunk gondolkodásukkal. Nem számított a körülmények mostohasága, lelkesen buszoztunk a hegy tetejére, kuporogtunk a kényelmetlen székeken és szívtuk magunkba a tudást. A legnagyszerűbb talán az volt az egészben, hogy életemben először éreztem azt, hogy itt mindenki egyenrangú, hogy mindenki elmondhatja a meglátásait, hogy senki senkit nem szól le.
 
Értéke volt az elhangzott szavaknak és meglátásoknak, függetlenül attól, hogy főorvos vagy pszichológustanonc ajkán formálódtak. Az ELFOGADÓ LÉGKÖR mintapéldája, így, csupa nagybetűkkel. 
 
Tudtuk, hogy valami rendkívüli dolognak vagyunk részesei, hogy Tündérhegy meghatározó mérföldkő nem csak a hazai gyógyítás, a pszichoanalízis újabb térhódítása, a pszichológiai szemlélet formálása, de saját életünk, szakmai fejlődésünk tekintetében is.
 
Szakmai fejlődésem tehát analitikus talajról indult.
 
A későbbiekben részt vettem számos saját élményű, kiképző egyéni és csoportterápián, megismertem újabb és újabb pszichológiai szemléleteket és megközelítéseket.
Módszereim kialakítása során igyekeztem mindezeket integratív módon ötvözni. 
 
Az általam kidolgozott és alkalmazott terápia mindig egyénre szabott, melyben a személyiség és a felmerülő probléma, tünetegyüttes természetének megfelelő mértékben kapnak hangsúlyt a rogersi személyközpontú, a humanisztikus, a kognitív pszichoterápia elméleteiből beépített elemek. 

Több évtizedes szakmai tapasztalattal a hátam mögött, felismerve a jelen kor sajátosságait, ígényeit és engedve a technika által kínált lehetőségeknek, felépítettem az  online pszichológiai tanácsadás rendszerét.
 

A menü további cikkeiSzemélyes pszichológiai tanácsadás Veszprém megyében, Káptalantótiban. Azok számára, akik nem tudnak személyesen felkeresni, online tanácsadásra, Skype terápiára van lehetőség. Előzetes időpont egyeztetés érdekében hívjon a
+36 30 99 15 651-es telefonszámon vagy írjon az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre

Kérdés, üzenet küldése Bencsik Andrea Online Pszichológusnak:

Üzenete közvetlenül a személyes mail-boxomba érkezik és sehol, semmilyen módon nem kerül nyilvánosságra. Várom üzenetét.

A válaszadás érdekében a (*)-gal jelzett összes mező kitöltése szükségesNév (*)

Kérem írja be a teljes nevét
Ország

Invalid Input
E-mail (*)

Hibás e-mail címet adott meg
E-mail ismét (*)

A két email cím nem egyezik

Kérem röviden, 3-5 mondatban fogalmazza meg kérdését

Üzenet (*)


Biztonsági kód (*)
Biztonsági kód (*)
   kód frissítése
Biztonsági kód érvénytelen

  Jognyilatkozat >>>
ONLINE PSZICHOLÓGIAI TANÁCSADÁS

Online pszichológiai tanácsadás? Amikor először hallottam erről a más országokban már bevált módszerről, megvallom őszintén, hogy élesen tiltakoztam. Azóta eltelt pár év, megváltoztak a dolgok, így a vélekedésem is.

Ma már minden elérhető interneten keresztül. Nem csak információk. Rendelhetünk bármit online, termékeket, szolgáltatást, ételt, ruházatot. Találhatunk társat is ezen a csatornán.

Az internet természetessé vált az élet minden területén. E-mailen, skype-on és különböző közösségi oldalakon keresztül osztjuk meg a velünk történő eseményeket, így tartjuk a kapcsolatot barátainkkal, ismerőseinkkel. 

Miért ne kérhetnénk tanácsot egy pszichológustól, ha éppen úgy érezzük, hogy elakadtunk az életünk fontos kérdéseiben?

Az online pszichológiai tanácsadás e-mailen vagy skype-on történő kapcsolatfelvétel nyomán történik.

AZ ONLINE TANÁCSADÁS HÁTRÁNYAI

Az online pszichológiai tanácsadásnak természetesen megvannak a maga korlátai:

Ez a segítségnyújtás soha nem egyenértékű azzal a pszichoterápiás helyzettel, amikor páciens és terapeuta egymással szemben ülnek. Amikor nem csak a szavaknak, de a testbeszédnek, a gesztusoknak, a szemkontaktusnak és a mimikának is információértékük van.

Igazi krízishelyzetben nem tud a pszichológus konkrét intézkedést tenni. Pusztán a hangjával, megnyugtató szavaival tud hatni. Ez az átmeneti megoldás azonban nagyon sok esetben akár életeket is menthet.

A súlyosabb pszichés tünetek kezelése online terápiával nem kezelhető, mert folyamatos és személyes kapcsolattartást igényelnek.

AZ ONLINE TANÁCSADÁS ELŐNYEI

Az online pszichológiai tanácsadás mellett számos érvet felsorakoztathatunk:

  • Mindazok számára elérhető, akik távoli helyen laknak, esetleg túlságosan elfoglaltak, s így nem tudnának személyes terápiára eljárni.
  • Különösen előnyös külföldön élő honfitársaink számára, akik gyakran senkivel nem tudják az anyanyelvükön megosztani problémáikat, nehézségeiket.
  • A lakásukhoz kötött, mozgássérült emberek elől sem zárja el a pszichoterápiás kezelés lehetőségét.
  • Nincs időveszteség az odautazással, és nem kell pluszban még parkolási díjat is fizetnünk a terápia ideje alatt.
  • A pszichés tünetek, lelki válság felvállalása gyakran okoz gondot az érintett emberek számára. Családtagjaik, ismerőseik előtt titkolják. Az online terápia segít megőrizni az inkognitót, így könnyebb megnyílni, őszintén beszélni a nehézségekről.

 

© Bencsik Andrea Pszichológus - www.bencsikandrea.hu  *  Mobil Weboldal Fejlesztés: SEO by Panograph Ltd.