Párkapcsolati Teszt - Online Pszichológiai TesztÉletünk egyik legfontosabb alappillére lehet egy harmonikus, kiegyensúlyozott párkapcsolat, amelyben a partnerek kölcsönösen odafigyelnek egymásra, amely egymás megbecsülésén, a nyílt kommunikáción és a bizalmon alapszik.

Vannak irigylésre méltó párok, akik között évek múltán is a biztos harmónia és szeretet érződik.
És vannak, akik mindent megtesznek a látszat kedvéért, azért, hogy eltitkolják a napi konfliktusokat, ellentéteket. Olykor még saját maguk előtt is…

A „Párkapcsolati Teszt” arra adhat választ, hogy mennyire jellemzi az Önök kapcsolatát szeretet, az összetartozás, az egymásra figyelés, a kölcsönösség.

A teszt kitöltése:
Figyelmesen olvassa végig az alábbi állításokat és jelölje meg azt, amelyik kérdésenként a leginkább jellemző az Önök kapcsolatára. Ezúton is hangsúlyozom, hogy a teszt kitöltése nem véletlenül név nélkül történik, az eredményekről kizárólag Ön értesül. Legyen tehát őszinte saját magával szemben!

Valamennyi kérdésre válaszoljon, mert üresen maradt válaszhelyek esetén nem kezdődik meg az értékelés.
1. Ha valami bosszúság ér, támaszkodhatom a partnerem támogatására.
2. Amikor fontos döntés előtt állunk, részletesen átbeszéljük a lehetőségeket és mindkettőnk véleménye azonos súllyal esik latba.
3. Amikor hibázom, nem jelent különösebb nehézséget bocsánatot kérnem a partneremtől.
4. Az érzésimet, gondolataimat őszintén elmondhatom a páromnak, nem tartok attól, hogy kinevet, vagy ellenállásba ütközöm.
5. A páromat vonzónak találom.
6. Amikor a partnerem olyasmit tesz, ami zavar vagy felbosszant, igyekszik változtatni a viselkedésén.
7. Meg vagyok elégedve azzal az odafigyeléssel, amit a párom szexuális igényeim kielégítésére nyújt.
8. A partneremmel mindketten tudjuk egymásról, hogy melyek a másik legfontosabb érzései, gondolatai, elképzelései és mik azok a dolgok, amelyek a leginkább zavarják.
9. Amikor a párommal vitába keveredünk vagy valamiben nem értünk egyet, részletesen átbeszéljük a kérdést, és próbáljuk megoldani a nézeteltérést ahelyett, hogy ráhagynánk a másikra.
10. Úgy érzem, ha esetleg a jelenlegi kapcsolatom véget érne, az nagyon megviselne, és nehezen térne vissza az életem a rendes kerékvágásba.
11. Meg vagyok elégedve a kettőnk közötti kommunikációval, azzal, ahogyan odafigyelünk egymásra.
12. Úgy érzem, mi nagyon egymásra találtunk a párommal, és ha ma találkoznánk először, most is megpróbálnék kapcsolatba kerülni vele.
13. A partnerem azokat az elfoglaltságaimat, programjaimat is támogatja, amelyeket az ő részvétele nélkül végzek.
14. A partnerem tisztában van azokkal a hiányosságokkal, amelyek a kapcsolatunkban jelentkeznek, és próbál ezeken javítani.
15. Amikor a páromnak arra van szüksége, akkor támogatom, ösztönzöm és elismerem.
© Bencsik Andrea Pszichológus - www.bencsikandrea.hu  *  Mobil Weboldal Fejlesztés: SEO by Panograph Ltd.