Önbizalom, erősségek - Online Pszichológiai TesztÉletünk során számtalanszor találkozunk új lehetőségekkel, kihívást jelentő helyzetekkel. Néha nem merünk belevágni semmi újba, elszalasztjuk az alkalmakat, pusztán azért, mert nem merjük elhinni, hogy képesek leszünk megfelelni az elvárásoknak, azaz nem bízunk eléggé önmagunkban, nem ismerjük fel az erősségeinket. Olykor pedig éppen nem látjuk meg a határainkat, és nagyobb fába vágjuk a fejszénket a kelleténél.

Akkor tudunk igazán élni a lehetőségeinkkel, és sikeresen megbirkózni új helyzetekkel, ha tudatában vagyunk képességeinknek, erősségeinknek és gyengeségeinknek egyaránt.

Az „Önbizalom, erősségek” kérdéssor arra adhat választ Önnek, hogy mennyire ismeri saját magát, hogyan viszonyul a kihívásokhoz.

A teszt kitöltése:
Figyelmesen olvassa végig az alábbi állításokat és jelölje meg azt, amelyik kérdésenként a leginkább jellemző Önre. Ezúton is hangsúlyozom, hogy a teszt kitöltése nem véletlenül név nélkül történik, az eredményekről kizárólag Ön értesül. Legyen tehát őszinte saját magával szemben!
Valamennyi kérdésre válaszoljon, mert üresen maradt válaszhelyek esetén nem kezdődik meg az értékelés.
1. A barátai csatlakoztak egy sportklubhoz és hétvégenként siklórepülésen vesznek részt. Egyszer Önt is elhívják, hogy megtapasztalja az élményt. Hogyan reagál?2. Ha tanácsot kérnek Öntől...3. Új munkahelyen kezdeni mindenkinek más-más kihívást jelent. Ön mivel nyugtatja magát az első nap előtt?4. Vannak emberek, akik túlságosan sokat képzelnek magukról. Ön hogyan vélekedik az ilyen emberekről?5. A főnöke elutazott, és Önnek kell helyettesítenie egy fontos megbeszélésen. Mitől fél a legjobban?6. Megdicsérik egy jól összeállított prezentációs anyagért vagy akár saját készítésű süteményéért. Mire gondol?© Bencsik Andrea Pszichológus - www.bencsikandrea.hu  *  Mobil Weboldal Fejlesztés: SEO by Panograph Ltd.